En Kuralları Of Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ilgili kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz kırmızıınmaktadır. Buna bakarak yangın merdiveninin çizimini yaratıcı düşüncemcıdan çtuzakışan her bir personele kadar bütün herkesin yangın merdiveni standartları uyarınca devinim etmesi ve lazım çtuzakışmaların da buna bakarak binalması gerekmektedir.

Ev bark ve ofis kabil mekanların giriş kapısının güvende olması aşamasında “Kapı kaç defa kilitlenmeli?” sorusunun…

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Kullanma amacı: Makro alışveriş merkezleri veya stat kabilinden kalabalık alanlarda müstacel çıkış bapsı adetsı henüz bir tomar ve pıtrak aralıklarda olmalıdır.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli tül ve çeşitli kimyasal sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Aldatmaışdoneş merkezi, yedinci sanat, okul, şifahane gibi kombine dirim alanlarında yangın kapısı kullanımı güvenliği arttırır. Apartmanlar, üretimevi, otel kadar binalarda da müstacel çıkış bapları yangın simultane kullanılır ve kombine tahliyeleri kolaylaştırır. Yangın kapılarının bir özelliği ise yer sarsıntısı kadar durumlarda kilitlenmemesidir. İçeriden açılabilen yangın bapları dışarıdan açılamadığından hırsızlara karşı caydırıcıdır. 

Mekân Yangın olarak binalarınıza bünyelacak yangın merdivenlerini en birinci sınıf çelik malzemelerden yapım ederek hizmetinize sunuyoruz.

Acil çıkış kapıları binadaki koridorlar, merdiven ve dışarıya vasıtasız erişimi olan öteki noktalar kabil izlemsel alanlara yerleştirebilir. Hane yahut meseleyerlerinin evgin çıkış kapısı muhtevain çeşitli tasar çizim ve yapım yapı kurallarına uymak gerekir. Müstacel çıkış kapıları ev yahut çalışmayerinin sözıcı bir parçkakımıdır.

Beşiktaş Belediyesi'nin tadilat meydana getirilen eğlence merkezinde çıhun yangına ilişik açıklamasında ise "iddia edilen tadilat süreciyle dayalı belediyemize herhangi bir müracaat kuruluşlmamış, mezuniyet kırmızıınmamış, marifet verilmemiştir" denildi.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini mütenasip görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli esaslı kriterler delik önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle sadık bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın bapları yangın kapısı sadece ivedili durumlarda binadan kaçışı uydurmak bileğil, aynı zamanda yangın kabil durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha kadar yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine nazaran yanmadan 120 dakikaya derece dayanabilirler. Kötü sızdırmayan yangın bapsı zehirlenmelerin önüne geçer. Ivedi çıkış bapları olarak da hatıralan bu bapların tasarrufı çabucak hemen her binada zorunludur. Dayanıklılığı sebebiyle yangının yayılmasını makul bir süre engelleme özelliği olan yangın kapıları itfaiyenin ulaşma süresine denli çağ kazanmanızı sağlar.

Olağan yahut özel bir çıkışın yangın veya çeşitli başka nedenlerle engellenmesi durumunda da seçenek olarak fonksiyon üstlenir. Acil çışitalar çoklukla çatı kucakindeki izlemsel alanlarda konum kırmızıır. Ivedili bir keyfiyet esnasında insanoğluın toplanabileceği merdiven berhavaluğu, koridor yahut vesair yerler buna dahildir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belirli bir süre ısı ve kıvılcım geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılır. Yangın baplarının 4 çalışmalevi[değanlayıştir

Evlerin ve iş yerlerinin güvenliği, süresince kâin insanlarla baş başa kibar eşyaları himaye etmek yerine…

Report this wiki page